J.K. Rowling še naprej trolira skupnost Bitcoin na svojih 14 milijonov privržencev

Konec prejšnjega tedna je bila Bitcoin in kripto skupnost blagoslovljena z darilom: milijarder, avtor serije “Harry Potter”, J.K. Rowlingova je spraševala o Bitcoinu – in jo je resnično zanimalo.

»Bitcoina ne razumem. Prosim, razloži mi, «Rowling rekel Leigh Cuen iz CoinDesk, ki se je pošalila, da bo “umrla od sreče”, če jo bo avtor kdaj pingal.

Ne razumem bitcoinov. Prosim, razloži mi.

– J.K. Rowling (@jk_rowling) 15. maj 2020

Bil je presenetljiv tvit, ki je marsikoga v kripto skupnosti presenetil in mnogi so ga videli kot potencialni način, da Rowling postane javni tiskovni predstavnik Bitcoina in ji skuša kriptovaluto razložiti na prebavljiv način.

Ni šlo.

Medtem ko je Rowling res prebrala na desetine in stotine skladnih odzivov, ki jih je prejela na to temo, se je hitro odločila, da Bitcoin ni zanjo. Od prvotnega tvita pred tremi dnevi o Bitcoinu kriptovalutno skupnost poglablja svojih 14 milijonov privržencev. In še se ni ustavila.

J.K. Rowling nadaljuje s trolanjem prostora Bitcoin 

Ko je Rowling prvič vprašala o Bitcoinu, je dobila cel kup odzivov. Ker je ona, ki jo kripto skupnost imenuje “nocoiner”, so skušali temo abstraktnega internetnega denarja v vrednosti milijard dolarjev prebaviti zanjo in njene privržence..

Neki posameznik je zapisal, da “Harry Potter nikoli ne bi bil napisan v svetu po Bitcoinu, saj gre za rešitev problema, ki ga predstavlja obstoj Filozofskega kamna Nicolasa Flamela.” To se seveda nanaša na to, kako ima Bitcoin popolnoma pomanjkanje, medtem ko drugi “redki” predmeti, tako v literaturi kot v resnici, niso tako redki, kot jih mnogi slikajo..

Rowling se je odzvala s sarkazmom, veliko tega: “Ure in ure” ni vam treba zaupati banki “in” vlade ne morejo manipulirati “in nihče od vas ni pomislil, da vam BITCOIN DARI VEČNO ŽIVLJENJE.”

Ure in ure “ni vam treba zaupati banki” in “vlade ne morejo manipulirati” in nihče od vas ni pomislil, da vam BITKOIN DARI VEČNO ŽIVLJENJE. pic.twitter.com/6qyJMGkrZI

– J.K. Rowling (@jk_rowling) 16. maj 2020

Rowling je s trolanjem nadaljevala pred nekaj urami, ko se je pošalila, da “trolira Bitcoin v upanju, da bo okrepila moje pomembne deleže Ethereuma.” Tudi to je bilo sarkastično.

Ena dobra stvar je, da na Bitcoin ni ravno razdragana, v nasprotju z nekaterimi drugimi kritiki kriptovalute, ki trdijo, da so vsi lastniki kriptovalut “prevaranti in kriminalci” in da BTC dobesedno nima nobene vrednosti. A to v resnici ni dobra tolažilna nagrada, kajne?

Srebrna podloga

Rowlingovi tweetovi verjetno ne slikajo Bitcoina in širše kripto skupnosti v najboljši luči, vendar je v tem debaklu srebrna podloga: Elon Musk.

Iz nekega ali drugačnega razloga – morda je oboževalec “Harryja Potterja” – izvršni direktor Tesle se je odločil, da postane eden izmed tisočih, ki se odzovejo na Rowlingino poizvedbo o Bitcoinu.

Potem ko je Rowling prvič potegnila kripto skupnosti, je Bitcoin opisala kot cel kup “bla bla bla”, mošus odgovoril:

Precej, čeprav je zaradi velikega izdajanja valut s strani vladnih centralnih bank Bitcoin internetni denar videti primerljiv.

Precej, čeprav ogromne izdaje valut s strani vladnih centralnih bank ustvarjajo Bitcoin Internet &# 128123; denar je za primerjavo videti soliden

– Elon Musk (@elonmusk) 15. maj 2020

Musk je hitro dodal, da je še vedno lastnik le 0,25 kovancev – vrednih nekaj manj kot 2500 dolarjev -, a ta komentar s kriptovirusnimi.

Morda nima finančnega deleža v Bitcoinu, a dejstvo, da Musk kriptovaluto vidi kot bistveno boljšo, bolj “trdno” kot fiat valute, je bilo dovolj, da je prišel na naslovnice.

Muskov komentar o Bitcoinu izpostavlja širšo pripoved v medijih: Bitcoin postaja bolj dragocen, tako sam po sebi kot dejansko, zaradi centralnih bank in vlad, ki so zaradi izbruha COVID-19 in kasnejših zapiranj tiskale bilijone dolarjev. Kot je zapisal višji analitik blaga Bloomberg Intelligence Mike McGlone:

Likvidnost centralnih bank lahko omeji lastniški kapital, vendar je glavni katalizator za ponovni zagon bikovih trgov v kvazi valutah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me