Altcoini še naprej višajo, ko se Bitcoin konsolidira nad 10.000 USD

Bitcoin cena

V zadnjem dnevu je Bitcoin stagniral in je v zadnjih 24 urah objavil zgolj 1-odstotni dobiček na podatke CoinMarketCap.

To ni medvedje – BTC se zdaj konsolidira nad ključno cenovno točko v višini 10.000 ameriških dolarjev, kar potrjuje kot podporo in osnovo za naslednji korak višje.

Ko se je Bitcoin začel konsolidirati, so altcoinsi – vsa digitalna sredstva, ki niso BTC -, eksplodirali višje in se zbrali veliko višje, kot so bili prejšnji teden, ko so kupovali pritisk vlagateljev “FOMOing”.

Samo poglejte spodnji grafikon, ki je v globoko zeleni barvi poudaril altcoine, ki kažejo, da so se v zadnjih sedmih dneh izkazali zelo dobro; na primer, XRP se je povečal za 16,5%, LINK se je povečal za 38%, Tezosov XTZ se je povečal za 44% itd. in tako naprej.

Vse to je doseglo vrhunec v trendu, ko je Bitcoin začel izgubljati svoj primat na kripto trgu: od lani doseženega 73%, je prevlada Bitcoinov – odstotek trga kriptovalut, ki ga sestavlja BTC – v času pisanje tega.

Večina teh relativnih dobičkov altcoinov se je zgodila v zadnjih dveh tednih, pri čemer je prevlada v zadnjih 15 dneh padla s 66,5% na 61,8%.

Ni jasno, kaj točno trenutno potiska altcoinov tako visoko, razen tehničnega razvoja blokovnih verig teh kriptovalut, čeprav obstaja zgodovinski trend, da kriptovalute, ki niso BTC, prehitevajo vodilne na trgu v zgodnjih ciklih..

Ethereum, ki stoji nad počitkom

Kot je razvidno iz zgornjega grafa, Ethereum stoji daleč nad ostalimi večjimi altcoin-i, saj je samo v zadnjih sedmih dneh dosegel 28,25-odstotni dobiček in več kot 130-odstotno uspešnost od 118 USD, ki smo ga videli sredi decembra..

Zakaj? No, zdi se, da gre za stik tehničnih in temeljnih dejavnikov.

Na strani tehnične analize je kriptovaluta v zadnjem času začela tiskati nabor pozitivnih signalov.

Kot je bilo ugotovljeno v a nedavni tweet dobro spremljanega trgovca s kriptovalutami Galaxy, Konvergenčna drseča konvergenca (MACD) kajti enomesečni grafikon Ethereuma se je prvič po oktobru 2017 prvič po dveh letih preusmeril iz medveda v bika.

“Vau bratec poglej $ ETH črpanje “

Lol stfu in pomanjšaj. Se šele začenja. pic.twitter.com/BazN3ZJsCd

– Galaxy (@galaxyBTC) 7. februarja 2020

Nazadnje, ko je bil ta indikator viden, se je kriptovaluta v manj kot šestih mesecih zvišala s 300 na 1.440 dolarjev – porast slabih 400%.

Drugi pozitivni tehnični signali, ki smo jih nedavno videli na grafikonu Ethereum, vključujejo obvoz ključnega upada, dvig nakupnega pritiska in cene, ki lomijo ključne vodoravne upore v približno 220 USD.

Tudi Ethereum je v zadnjih nekaj tednih naletel na pozitivne novice.

JP Morgan & Chase domnevno želi združiti svojo blockchain enoto Quorum z ConsenSys, newyorškim Ethereum-centric razvojnim studiem, ki stoji za projekti, kot sta Infura in MetaMask. Trgovec Satoshi Flipper je o potencialnem poslovnem poslu povedal naslednje in izrazil, kako močan je:

Zakaj je to tako bikovsko za Ethereum? Ker je denar gotovina, JPMorgan pa ga ima veliko. Z izdajo 2.0, ki jo čaka, bi si JPMorgan lahko želel večjo prisotnost v areni poslovnih blokov.

Tudi blockchain se je zaradi nedavnih tehnoloških prebojev približal svoji nadgradnji 2.0 (Serenity), decentralizirano financiranje (DeFi) s sedežem v Ethereumu pa je pred kratkim doseglo mejnik 1 milijarde dolarjev v zaklenjeni vrednosti. 

Dolgoročna sposobnost preživetja Altcoinov za razpravo

Medtem ko so altcoin-i v zadnjih dneh izredno uspešni, so ugledni tržni komentatorji v zadnjih tednih označili dolgoročno sposobnost preživetja teh sredstev.

Glede na prejšnja poročila Blockonomija je Mike Novogratz podjetja Galaxy Digital v nedavnem intervjuju za Bloomberg dejal, da je glede altcoinov relativno skeptičen v primerjavi s svojim pogledom na Bitcoin. To stališče je pripisal njegovemu stališču, da bo Bitcoin, ko se bo izobraževalo več institucionalnih računov, dobil več pozornosti:

“Kljub temu vidim, da se vedno več velikih računov izobražuje in postavlja za akumulatorje BTC, in verjamem, da je na podlagi tveganj prilagojeno najboljše mesto za stave na kripto.”

Dodal je, da je Bitcoin trenutno edina kriptovaluta z izvedljivo in ločeno uporabo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me