Blok košnica: Inkubator ekosustava i projektnih projekata temeljenih na blockchainu

Blok košnica

Blok košnica je tvrtka kojoj je cilj izgradnja održivog i inovativnog ekosustava temeljenog na blockchain tehnologiji. Klijenti Blockhivea mogu stvoriti partnerstva i otključati mogućnosti i tržišta, a tvrtka također radi na inkubiranju projekata za koje smatraju da mogu imati koristi od upotrebe blockchain tehnologije. Blockhive nastoji stvoriti digitalno društvo bez granica koje potiče suradnju.

Blok košnica

Blockhive je odlučio sjedište smjestiti u Estoniji na temelju korištenja tehnologije te zemlje, uključujući blockchain tehnologiju. Točnije, Estonija je uvela E-Residency, koji je vladin sustav za identifikaciju i koji može koristiti bilo tko na svijetu. Ovaj ID olakšava pokretanje globalnog poslovanja s fleksibilnošću.

Iako je tim smješten izvan Estonije, mnogi članovi imaju korijene u Japanu. Tim uključuje inženjere, rudarske stručnjake, programera, dizajnere, financijske stručnjake i još mnogo toga. Rasprostranjeni su po Aziji i Europi i imaju različito porijeklo.

Kako djeluje košnica?

Ekosustav Blokhive izgrađen je na suradnji, baš kao što pčele u košnici zajedno rade na održavanju kolonije. Umjesto naplate naknada, Blockhive surađuje sa svojim partnerima kako bi im pomogao razviti blockchain strategiju i timski razvija svoje projekte. Prihod od projekta tada dijele partneri i Blockhive, što koristi svima koji su doprinijeli projektu.

Koje su neke ključne komponente blokivea?

Blockhive se oslanja na suradnju jer radi na razvoju poslovnih modela i usluga temeljenih na blockchainu koji mogu pomoći tvrtkama u nizu sektora. Blockhive također želi stvoriti standardizaciju uvođenjem standarda za budućnost prikupljanja sredstava putem blockchain tehnologije.

Značajke košnice

Blockhive uključuje tokenizaciju i digitalizaciju imovine, novca i imovine za digitalni svijet. Također uključuje digitalnu identifikaciju, kao što je E-Residency ID koja pomaže u stvaranju digitalnog društva koje je transparentno i s povjerenjem.

Tim u Blockhiveu smatra da se inovacije i regulacija moraju zajedno kretati prema naprijed. Da bi radio na tom cilju, Blockhive surađuje s regulatornim tijelima, baveći se zabrinutostima vlasti i prosječne osobe kako napreduje blockchain tehnologija.

Strategija

Tim također želi demokratizirati stvaranje bogatstva, cilj koji mnoge druge tvrtke sa sjedištem na blockchainu dijele i smatraju da je moguće s decentraliziranom tehnologijom blockchaina. Uz blockchain, vrijednosti se mogu unaprijed distribuirati ili razmijeniti na novom sloju povjerenja i poboljšati život različitih pojedinaca.

Što je blokhive ILP?

Umjesto da ide s početnom ponudom kovanica ili ICO-om, Blockhive se odlučio za početnu nabavu zajma. Tim je razvio prvi pravno obvezujući digitalizirani ugovor o zajmu putem blockchaina. ILP koristi žeton za pristup budućem zajmu, poznat kao FLAT. Sredstva prikupljena od ILP-a koriste se samo za interne troškove, poput poslovnog upravljanja, marketinga i razvoja.

Početna strategija nabave zajma nova je struktura prikupljanja sredstava koju je Blockhive uveo i za koju vidi velik potencijal. Koristi pametne ugovore o zajmu koji su pravno obvezujući i pomaže općinskim vlastima, organizacijama i tvrtkama da dobiju novac potreban za izgradnju infrastrukture ili rast. Struktura za ILP pravno je valjana, porezno prihvatljiva, sveobuhvatna i jednostavna. Održava se putem Tokenotea, koji je zajedničko ulaganje Agrella i Blockhivea.

ILP

Razdoblje pretplate za početnu nabavu zajma trajat će od 14. svibnja 2018. do 30. lipnja i bit će u eurima, ali će se plaćati u ETH. Cilj je prikupiti 6,75 milijuna eura u obliku ETH-a. Datum isplate kamata bit će objavljen u budućnosti, ali kamata će biti 20 posto operativne dobiti koju Blockhive zajednica generira. Blockhive će objaviti sažetak izvedbe prije datuma uplate. Kada vrijeme dođe, investitori će dobiti zajam i kamate izravno na adrese svojih novčanika u ETH. Nakon dospijeća zajma, automatski će se produljiti za dodatnih 10 godina, osim ako ga bilo koja strana ne otkaže.

Što još trebate znati o FLAT žetonima?

Budući da je početna metoda nabave zajma novi način prikupljanja sredstava putem blockchaina, pitanja nisu iznenađujuća. FLAT je zapravo vrsta tokena, a ne sam token. Prvi FLAT token bit će Hive, što će Blockhive koristiti za prikupljanje sredstava.

Oznaka Hive omogućuje vjerovnicima da sklope taj ugovor o zajmu s Blockhiveom i daje im mogućnost da trguju ovim ugovorom o zajmu s drugima. Token Hive (HIVE) imat će ukupno 1 milijardu tokena koji se mogu izdati. Od toga će 150 milijuna biti izdano u ovom krugu. Pojedinačna košnica iznosit će oko 0,045 eura.

Žetoni

Rani sudionici ILP-a već su posudili sredstva Blockhiveu i dobili 8 posto tokena. Trideset posto žetona Hive dodijeljeno je javnom ILP-u. Uslijedit će drugi javni krug koji će činiti 15 posto tokena. Tim i uprava postat će prihvatljivi za posudbu sredstava iz Blockhive-a i s vremenom će dobiti 10 posto tokena kao poticaj. Dva posto je za istu funkciju, ali za savjetnike, a preostalih 50 posto je pričuva tvrtke.

Koje druge usluge povezane s tokenima nudi Blockhive?

Blockhive također ima vlastiti pametni novčanik, eesty, koji pohranjuje, šalje i prima kriptovalute. Oni koji koriste eesty prikupit će bodove lojalnosti u obliku ESTY. Oni dolaze u zamjenu za hash snagu rudarskih postrojenja u Estoniji. Blockhive također ima investicijsku podružnicu, E-Best Venture, koja inkubira projekte s potencijalom za iskorištavanje blockchain tehnologije.

Kako izgleda mapa puta za košnice?

Blockhive je već postigao jako puno otkako je tim osnovao Spreadi u svibnju 2012. i charitt u travnju 2013. Počeo je razvoj blockchaina u listopadu 2013. i Blockhive u travnju 2017. U sljedećim mjesecima tim je uspostavio brojna partnerstva. U studenom 2017. registrirala je E-Best Ventures pod Estonijom FSA. U siječnju 2018. započeo je ILP i pokretanje eesty-a, s više partnerstava početkom godine i E-Best fondom koji je pokrenut u ožujku.

U travnju se odvija prva E-Best investicija, a KYC započinje i za drugu ILP. Tada će se ESTY tokeni integrirati s eesty. Drugi ILP trebao bi biti lansiran u svibnju, s novom strukturom Tokenote na jesen. Zima 2018. vidjet će integraciju eesty-a s rudarstvom Eesti, ugovorima o zajmu i FLAT tokenima. Funkcija zračnog zračenja bit će dodana 2019.

Zaključak

Blockhive želi pružiti svoju stručnost tvrtkama koje žele iskoristiti blockchain tehnologiju. Njegov najinovativniji projekt do sada je razvoj početne nabave zajma umjesto ICO-a, koji će projekti vjerojatno htjeti koristiti u budućnosti za prikupljanje sredstava.

korisni linkovi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me