Hogyan segíthet a Blockchain technológia az egészségügyi iparban

blockchain egészségügyi ellátás

A pénzügyi szektoron kívül három fő előnye van a blokklánc technológiának. A blokkláncban kódolt információ egyszerre átlátható, privát és nagyrészt önállóan képes cselekedni.

Ez a blokkláncot természetes illeszkedéssé teszi a küzdő egészségügyi szektor számára, amelyet folyamatosan csónaknyi információ vesz körül, amelyet gyorsan és diszkréten kell kezelni..

Bár az orvosi szektor konzervatív kialakítású, a blockchain technológia lassan halad előre. Meglepően rövid idő alatt ez nagyon jól átalakíthatja azt a módot, ahogyan törődünk magunkkal és egymással.

A blockchain egészségügyi megoldások hosszú távú trendek lehetnek, amelyeket érdemes figyelni. Az egészségügy egy sokszínű ipar, amelyből hiányzik bármilyen központi nyilvántartási rendszer. Bizonyos esetekben az orvosok egyedi betegnyilvántartást vezetnek, amelyhez még a beteg számára is nehéz hozzáférni!

blockchain egészségügyi ellátás

Az orvosi nyilvántartásokhoz való könnyű hozzáférés nagy változást jelenthet a vészhelyzetekben. Sajnos a betegek számára a kórházak és más egészségügyi szolgáltatók emelkedő csatába kerülnek, amikor olyan orvosi nyilvántartásokhoz kell hozzáférni, amelyeknek a beteg tulajdonának kell lenniük..

Az elektronikus orvosi nyilvántartások (EMR) egy lépés a jó irány a betegek számára, de a mai napig nincs központi elszámolóház az EMR-ek gyors megosztására. Egy friss Medicare-tanulmány szerint az átlag amerikai évente hét különböző egészségügyi szolgáltatóval konzultál, és nem tudják egyszerűen megosztani a nyilvántartásokat az egészségügyi csapatukon belül.

A Blockchain egészségügyi szolgáltatási platformok növelhetik a hatékonyságot

Lehet, hogy egy számítógépes vírust kellemetlenségekkel társítunk, de ez valóban elvesztett pénz kérdése. Amikor az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) aSírni akar„Vírus 2017-ben az NHS szolgáltatásait súlyosan érintette.

A blockchain alapú egészségügyi nyilvántartási platform segíthet a nagy egészségügyi szolgáltatóknak megbirkózni a számítógépes vírusokkal. A blokklánc azért nagyszerű, mert könnyen terjeszthető az adatok egy teljes hálózaton, ami csökkentené a rendszerszintű leállítás lehetőségét.

A blockchain alapú EMR-ek szintén segíthetik a betegeket abban, hogy hozzáférjenek orvosi adataikhoz, még akkor is, ha távol vannak a szokásos egészségügyi szolgáltatóiktól. Annak ellenére, hogy egy személy technikailag „birtokolja” orvosi adatait, nehéz lehet gyorsan hozzájuk férni. A blockchain EMR platform „elszámolóházként” működhet az orvosi adatok vonatkozásában, és pillanatok alatt eljuttathatja azokat tulajdonosához.

Az azonnali hozzáférésű orvosi adatok fejlettsége, hogy az orvosok bárhol rendelkezhetnek pontos orvosi nyilvántartással, még akkor is, ha először kezeltek beteget.

A kábítószerek nyomon követése

A gyógyszerek egy nagyon különleges termék. Legtöbbjüket különleges körülmények között kell tartani, és mindegyikükre lejárati idő vonatkozik. A Blockchain már megmutatta, hogy ez életképes megoldás a termékek nyomon követésére, és megfelelő technológiával létrehozhat egy nemzeti gyógyszerkövető rendszert.

A blockchain más technológiákkal, például RFID és GPS nyomkövetővel, valamint hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőkkel együtt használható. A végeredmény a rendszer minden vényköteles gyógyszerének átfogó adatbázisa lenne, amely lehetővé tenné a gyógyszerészek és a fogyasztók számára, hogy megismerjék gyógyszereik hatékonyságát.

A hamis gyógyszerek számára is virágzó piac van, ami nagyon veszélyes tendencia. A pontos nyomkövető rendszerek segítenek leküzdeni ezt az aljas kereskedelmet, és világszerte megismertetik az emberekkel, hogy megkapják azt a minőséget, amelyért fizetnek.

Blockchain

Új ötletek az egészségügyben

A globális egészségügyi térnek új ötleteket kell felölelnie az ellátás minőségének javítása és az alacsonyabb árak érdekében. Sok nyugati nemzet küzd az ellátás minőségének biztosításáért, az Egyesült Államokhoz hasonló országokban sok ember találja elérhető áron az elérhető ellátást.

A Blockchain nem lesz varázslatos megoldás mindarra, ami rossz az egészségügyi ágazatban, de segíthet a rekordok könnyebb létrehozásában és elérésében. A Blockchain egy jobb tárolórendszer szinte minden iparág számára, beleértve az egészségügyet is.

A globális logisztika számára létrehozott blokklánc-platformokat más iparágakban is működtetni lehet, például; gyógyszerkövetés. A Blockchain egy új technológia, és valószínűleg az elején látunk néhány nagy változást az adatok szervezésében.

Kész, ha az órák számítanak

Vannak elég csúnya betegségek. Az influenza képes emberek millióinak megölésére, az utóbbi években pedig halottak száma felmentek. Az egészségügyi adatok központi nyilvántartásának hiánya elég nagy probléma a fejlett országokban, de olyan szegény területeken, mint Afrika, ez komoly akadályt jelent a globális egészségügy számára.

Az Ebola kitörése képes gyorsan terjedni. A fejlett telekommunikáció megjelenésével lehetséges az információk gyors megosztása, de a tünetek figyelemmel kísérésére szolgáló platform nélkül a járvány kitörése nehezebb, mint annak lennie kell. A Mesterséges Intelligencia (AI) mostantól folyamatosan figyelemmel kísérheti az orvosi jelentéseket, de hozzáférést kell kapnia az információkhoz, hogy bármilyen hatást gyakorolhasson rá.

A blockchain egészségügyi nyilvántartási platform lehet a válasz erre a dilemmára. Ha az orvosi nyilvántartásokat központi adatbázisban rögzítik, akkor az AI számára egyszerű lenne észlelni a járványt, mivel az történik. Ez lehetővé tenné a hatóságok számára, hogy jobban reagáljanak minden problémára, és korlátozzák a potenciálisan halálos betegség terjedését.

Fájlok fájlokon

Van egy bizonyos kórház Daniel Handler népszerű „A szerencsétlen események sorozata” című regényében, Lemony Snicket tollnéven írva. Ez a Heimlich Kórház egy elsődleges célra létezik – a papírok előállítására, kitöltésére és benyújtására. Az emberek meggyógyítása teljesen mellékes.

Ez egy nem túl finom fecsegés az ipar egészében. Az egészségügyi ágazat papírkezelési helyzete komikusan tragikus, mivel bárki, aki az elmúlt 25 évben elviselte az ügyeletet, igazolhatja.

A puszta információmennyiség megdöbbentő. Vannak betegfájlok, biztosítási űrlapok és vénykönyvi nyilvántartások, valamint a kormányzati rendeletek és az üzleti működéshez kapcsolódó összes harang és síp..

Egy kórházban szinte semmi máshoz nem férhet hozzá a papírmunka, mivel nagyon sokféle érdeklődés metszéspontjában található.

Orvosi akták

Ennek a problémának a felszámolása a veleszületett ellenállás a változásokkal szemben az egészségügyi területen. Az orvostudomány konzervatív terület, a bevált megoldásokat részesítik előnyben a feltörekvő technológiákkal szemben. Nagy eséllyel továbbra is egy űrlapokkal teli vágólapot kap, amelyet kitölthet, amikor legközelebb felkeresi az orvost.

A nyilvántartások elektronikus tárhelyre történő átvitelének kérdése továbbra is vitatott az esetleges biztonsági megsértések és a beolvasásra vagy gépelésre szoruló adatmennyiség miatt. Néhány intézmény számára nem gazdaságos az átállás a papír iratokról az elektronikus iratokra.

A blockchain technológia könnyebb megoldást ígér, ha az adatbevitel és az átvétel kezdeti hídja áthalad. A blokklánc-technológia decentralizált jellege hatalmas mennyiségű adat feldolgozását és tárolását teszi lehetővé viszonylag kevés rezsivel. Acél iratszekrények és papírdarabok teljes padlója leforrázható egy vagy két szerver kódsoráig, amelyek kölcsönhatásba lépnek a blokklánccal.

A hiányzó vagy helytelen rekordok a múlté válhatnak a blockchain időbélyegző képessége miatt, és ezekhez a fájlokhoz való hozzáférés biztosítása pillanatszerű lenne. A hagyományos rendszerben fizikai fájlt – vagy akár elektronikus fájlt – kell előhúzni, ellenőrizni, majd elküldeni a megfelelő félnek. Gyakran ez a kötelesség a titkárokra vagy az elkötelezett nyilvántartókra hárul, akik végül is csak emberek. Az emberek csak ilyen gyorsan tudnak dolgozni, és néha hibáznak.

A blockchain alapú nyilvántartási rendszer azonban szinte azonnali adatátvitelt biztosíthat egy elosztott főkönyv mentén, mivel minden résztvevő élvezi a hozzáférést. De ebben rejlik a következő komplikáció az egészségügyi iparban.

Biztonságos

Az orvosi nyilvántartások törvény szerint magánjellegűek. Ez az értelmes intézkedés hatalmas gondokat okoz az információk tárolásának és elérésének módjában. Első pillantásra egy blockchain rendszer meglehetősen alkalmatlannak tűnik elosztott és nyitott jellege miatt.

Ugyanaz a biztonság, amely megakadályozza, hogy a Bitcoins érdemtelen pénztárcákba lebegjen, alkalmazható az orvosi dokumentumokon is. A blockchain technológia paradox módon egyszerre nyújt nyílt és titkos információkat. A kriptográfiai kivonatok használatával a magán egészségügyi nyilvántartásokat úgyszólván jól látható helyen tárolhatták, miközben megőrizték tulajdonosuk névtelenségét.

Blockchain személyes identitás

Olvassa el: Személyes identitások felhelyezése a blokkláncra: A megoldás az adatszivárgásokra?

Ez nagy ugrásnak tűnik az egészségügyi szakemberek számára, akik számára a hagyományos elektronikus nyilvántartások feltörésének veszélye aggodalomra ad okot – ez duplán a jelentősebb cserék kriptográfiai körében bejelentett feltörések miatt.

A blokklánc biztonsága azonban minden nap folyamatosan javul. Ezenkívül az úgynevezett hackek döntő többsége valóban adathalász támadás, ahol az áldozat öntudatlanul vagy akaratlanul is feladta saját adatait. Ez a fajta támadás aligha egyedülálló a blokkláncra nézve, és valójában a társadalmi tervezés valószínűleg nagyobb fenyegetést jelent a hagyományos elektronikus és papírrendszerek számára.

Ha nem gondolja, kérdezze meg a helyi kórházat, hogy mik a politikák a dokumentumok megsemmisítésére vonatkozóan. Valószínűleg meglehetősen drákói, a fizikai feljegyzések aprításával és megégetésével járnak. Lehet, hogy meglehetősen szélsőségesnek tűnik, de a papírrendszerek alapértelmezés szerint olyan fizikai rekordokat hoznak létre, amelyeket ellopni, lemásolni, elveszíteni vagy nem megfelelő módon átadni.

Legalább egy esetben egy házmester majdnem egy teljes szemétkosárnyi érzékeny orvosi dokumentumot leadott egy újrahasznosító központba, ahelyett, hogy aprítaná és megsemmisítené őket. Ez a nagyon emberi hiba a magánélet megdöbbentő megsértését eredményezhette, és számtalan pert indíthatott.

A blokklánc beépített intézkedései a kettős költekezés ellen védelmet nyújtanak ennek azonnal.

Javulni

Mint egy igazi kórház, elég sok időt töltöttünk papírmunkával. Hogyan segítheti a blockchain az embereket, hogy jobban legyenek?

A blokkláncban jelenlévő szinergiáknak lehetővé kell tenniük az orvosok számára, hogy gyorsabban és pontosabban beszélhessenek egymással, és megosszák a nyilvántartásokat, biztosítva ezzel a betegek magasabb szintű ellátását. A vényeket már nem kell kézbesíteni vagy faxolni, ha a blokklánc mentén közölhetők. A biztosításkezelési folyamat nagymértékben leegyszerűsíthető és a költségek csökkenthetők, lehetővé téve egyes betegek számára az olyan ellátás igénybevételét, amelyet egyébként nem tudnának megfizetni.

Orvosi lánc

A blockchain technológia lehetővé teszi az interoperabilitást magában a kórházban is. A cég Orvosi lánc, a MedToken a fehér könyvében kifejti, hogy az adatszűk keresztmetszetek kiküszöbölése egy kórházi környezetben végül életet menthet-e.

Orvosi lánc

Amellett, hogy a betegek teljes mértékben ellenőrzik az orvosi nyilvántartást, az olyan platformok, mint az Medicalchain, feltölthetik az orvosi kutatási szektort. A metaanalízis elvégzéséhez nagy mennyiségű orvosi nyilvántartáshoz való hozzáférés fájdalom. Rengeteg törvény és szabályozás szabályozza az orvosi nyilvántartásokhoz való hozzáférést, és a betegekkel való egyéni kapcsolatfelvétel drága és időigényes.

Az olyan blockchain egészségügyi platform, mint az Medicalchain, nemcsak valós idejű hozzáférést biztosítana a betegeknek orvosi nyilvántartásukhoz, hanem egyszerűsítené az orvosi kutatásokhoz szükséges nagy adatkészletek összegyűjtésének vagy a veszélyes betegségek kitörésének nyomon követését..

A klinikusok vizsgálatokra és tesztekre támaszkodva megalapozott döntéseket hoznak a beteg diagnózisáról és a lehetséges kezelési tervről. Hagyományosan csak akkor kell vizsgálatot vagy vizsgálatot kérni és megszervezni, ha ez más lehetséges diagnózishoz vagy alternatív kezelési tervhez vezet.

Sajnos, még akkor is, ha a vizsgálat vagy a teszt eredményei visszatértek, ezeket ritkán osztják meg széles körben a beteg ellátásában részt vevő összes egészségügyi szakemberrel, és általában elszigetelik vagy elhallgatják azokat az intézményeket, amelyek eredetileg kérték őket ”- az érme fejlesztői írt.

„A beteg ellátásának minősége ennek következtében szenved. Más intézmények nincsenek tisztában a beteg teljes kórelőzményével, ez pedig helytelen döntéshozatalhoz, késésekhez és felesleges költségekhez vezethet a beteg vagy az egészségügyi intézmény számára. A legrosszabb esetben ezek az orvosi hibák végzetesek lehetnek. ”

A John Hopkins Kórház tanulmányára hivatkozva a cikk azt állította, hogy az orvosi hibák a harmadik halálozási okot jelentették az Egyesült Államokban 2016-ban..

Lassan de biztosan

A blockchain alkalmazása az orvosi területen valószínűleg az átlagosnál lassabb az ipar jellegéből adódóan. Az azonnali és hosszú távú előnyök azonban valószínűleg nem maradnak észrevétlenek. A Blockchain elegáns megoldást kínál arra, hogy hatalmas mennyiségű papír könnyen hozzáférhető és kíméletlenül magán legyen.

Magasabb szintű ellátást ígér, mivel az orvosok, a betegek és a kisegítő szereplők könnyebben megszerzik az információk kereskedelmét.

A hippokratészi eskü: „Ne árts.” A blokklánc már bizonyítja hasznosságát és biztonságát olyan érzékeny ágazatokban, mint a biztosítás és a pénzügy. Csak idő kérdése lehet, hogy elérje ezt a szigorú orvosi küszöböt.

Hivatkozások

  • https://medium.com/crypt-bytes-tech/medicalchain-a-blockchain-for-electronic-health-records-eef181ed14c2
  • https://medium.com/crypto-oracle/why-crypto-needs-a-doctor-and-medicine-needs-blockchain-technology-its-not-not-what-you-think-9a193c2b9d02
  • https://www.theatlantic.com/technology/archive/2014/04/but-seriously-now-why-do-doctors-still-make-you-fill-out-forms-on-clipboards/360308/
  • https://www.ctvnews.ca/health/paper-documents-in-hospitals-not-always-properly-destroyed-study-1.3850479
  • https://hitconsultant.net/2018/01/29/blockchain-technology-in-healthcare-benefits/
  • http://www.healthcareitnews.com/news/change-healthcares-enterprise-blockchain-tech-now-available-hospitals-practices-payers
  • https://medicalchain.com/Medicalchain-Whitepaper-EN.pdf
  • https://www.hitechanswers.net/how-blockchain-will-transform-the-healthcare-industry/
  • https://www2.deloitte.com/us/hu/pages/public-sector/articles/blockchain-opportunities-for-health-care.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me