Kako izkopati rudo Galactrum: Izpolnite vodnik za začetnike

Kako izkopati Galactrum

Galactrum je avtonomen kovanec, ki uporablja algoritem rudarjenja lyra2REv2. Galactrum prevzame funkcije Bitcoin-a, masternode pa Dash-a in izvaja edinstven vidik skupnosti. Galactrum omogoča vsakomur, da predloži predlog za novo funkcijo, ki bi jo rad razvil za Galactrum. Predlog je predložen na verigi blokov, masternode pa glasujejo.

Kako izkopati Galactrum

Ta sistem pomaga, da skupnost ostane aktivna in prispeva.

Zdaj, ko poznamo podrobnosti o Galactrumu, pojdimo na rudarjenje nekaj ORE!

Nekaj ​​splošnih rudarskih nasvetov

Preden začnemo s to vadnico, imam dva nasveta, kako kar najbolje izkoristiti svoje izkušnje z rudarjenjem. Najprej se prepričajte, da imate najnovejše gonilnike za vaš GPU. Drugič, večina rudarske programske opreme bo s programom za odkrivanje virusov označena kot virus. Zaradi tega boste morali pri rudarjenju v običajni vsakdanji ali igralni računalnici, v kateri je nameščen protivirusni program, rudarsko programsko opremo izključiti iz protivirusne programske opreme. Najraje naredim eno mapo in nato vso mapo za rudarstvo shranim v podmape. Nato mapo najvišje ravni izključim iz protivirusnega programa in to izključi vso rudarsko programsko opremo.

Rudarski bazeni

Prva stvar, ki jo potrebujemo, je rudarski bazen. Lahko samostojno rudarite, vendar lahko izplačila trajajo mesece, odvisno od tega, kako močna je vaša rudarska ploščad, rudarski bazeni pa običajno zaračunajo zelo majhno provizijo (1% ali manj). Z uporabo bazena boste lahko prejemali dosledna izplačila večkrat na dan.

Za to vadnico bomo uporabili https://www.unimining.net. Ta bazen sem izbral, ker ima bazen nizke provizije (0,9%) in se zdi, da je dobro znan NeoScrypt rudarski bazen.

Kar zadeva njihove značilnosti, obstaja srednje velik bazen z veliko različnimi kovanci.

Edinstvena stvar tega bazena je, da imajo večino neokrivljenih kovancev. Imajo tudi veliko drugih kovancev, na različnih algoritmih.

Zdaj, ko imamo bazen, začnimo z rudarjenjem!

CPU rudarstvo

Ne bomo se osredotočali na CPU rudarstvo, saj v primerjavi z rudarjenjem GPU ni donosno.

GPU Rudarstvo – Nvidia

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za Nvidijo, toda tisti, za katerega sem ugotovil, da je najboljši, je CCminer. Rudar nima provizije za Dev. Rudar je združljiv s sistemoma Windows in Linux. Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

ccminer-x64.exe -a algoritem -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u uporabniško_ime.delo_ime -str geslo_delavca

Zamenjajte »algoritem« z algoritmom, ki ga želite uporabiti. V tem primeru moramo uporabiti “lyra2v2”

Zamenjajte »mining_pool« z eu1.unimining.net

Zamenjajte “vrata” s 4533

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« z ORE

Moja nastavitev je na primer:

ccminer-x64.exe -a lyra2v2 -o stratum + tcp: //eu1.unimining.net: 4533 -u GPdvW4USXbr6wRY8Ar1g8Q1jL7rRrr4QQd.officecomputer -p c = ORE

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeča puščica označuje GPU, ki ga je zaznal v vašem sistemu, in skupno hitrost.

GPU rudarstvo – AMD

Za rudarjenje GPU obstaja veliko programov za AMD, toda tisti, ki se mi je zdel najboljši, je sgminer. Rudar nima provizije za razvijalce. Rudar je združljiv s sistemoma Windows in Linux. Uradno stran in povezavo za prenos najdete na https://github.com/genesismining/sgminer-gm/releases

Ko ga enkrat prenesete, je zares preprost za uporabo.

Preprosto ustvarite novo paketno datoteko (ali datoteko skripta, če uporabljate Linux) v mapi, kjer je rudar, in jo prilepite v paketno datoteko

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer.exe -k algoritem -o stratum + tcp: //pool_pool: pristanišče -u uporabniško_ime.delo_ime -str geslo_delavca

Če uporabljate Linux, odstranite vse ukaze setx.

Zamenjajte »algoritem« z algoritmom, ki ga želite uporabiti. V tem primeru moramo uporabiti “Lyra2REv2”

Zamenjajte »mining_pool« z eu1.unimining.net

Zamenjajte “vrata” s 4533

»Wallet_public_key« zamenjajte z naslovom denarnice.

Zamenjajte »coin_symbol« z ORE

Moja nastavitev je na primer:

sgminer.exe -k Lyra2REv2 -o stratum + tcp: //eu1.unimining.net: 4533 -u GPdvW4USXbr6wRY8Ar1g8Q1jL7rRrr4QQd.officecomputer -p c = ORE

Če uporabljate velike GPU-je (1 GB pomnilnika ali več na GPU, skočite navzdol na naslednji odstavek, tudi če programska oprema za rudarstvo deluje)

Dvokliknite paketno datoteko, da zaženete rudar in videli bi nekaj takega

Rdeča puščica označuje skupno hitrost za vsak GPU v sistemu.

Če obstajajo težave, morda nimate dovolj navideznega pomnilnika. Morda boste potrebovali 16 GB navideznega pomnilnika (za Vega GPU potrebujete več kot 16 GB na GPU), da to spremenite, pojdite na nadzorno ploščo -> Sistem in varnost -> System in na levi strani kliknite Advanced system settings. Od tam kliknite nastavitve pod naprednim zavihkom. Nato kliknite spremembo in nato na tretjem zaslonu počistite polje Samodejno upravljaj, izberite velikost po meri in vnesite velikost (v MB) za obe polji z besedilom. Nato pritisnite gumb za nastavitev in nato gumb ok.

Splošno odpravljanje težav

Treba je spremljati zastarele ali zavrnjene delnice. Če vidite veliko zastarelih skupnih rab, boste morda želeli preizkusiti strežnik, ki vam je bližje. Če vidite veliko zavrnjenih delnic, poskusite znižati intenzivnost rudarja, če je na voljo.

Koliko ORE bom zaslužil na dan?

Da bi to ugotovili, bi šli na http://whattomine.com in uporabite njihov kalkulator. Za večino kovancev, ki so mi na voljo, imajo kalkulatorje. V tem primeru je kalkulator Galactrum na naslovu https://whattomine.com/coins/233-ore-lyra2rev2 Kalkulator ponuja grobo oceno, zato boste morda prejeli višji ali nižji znesek od tistega, kar kalkulator dejansko pravi.

Večina vrednosti je že pravilno vnesenih in urediti morate le nekaj vrednosti.

Hash stopnja: Vnesite skupno hitrost (v rešitvah na sekundo) za vse rudarske računalnike. To bi bila vrednost “skupne hitrosti” v vaši rudarski programski opremi. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za pridobivanje Galactrum.

Moč: Vnesite skupno moč (v vatih), ki jo uporablja vaša rudarska ploščad. Nekatera rudarska programska oprema, na primer rudar EWBF za Nvidijo, vam bo to izmerila. Skupno porabo energije za računalnik lahko izmerite tudi s posebno programsko opremo ali kilovatmetrom. Raje uporabljam kilovat meter, ker se mi zdi najbolj natančen. Ne pozabite dodati vseh računalnikov, ki jih uporabljate za pridobivanje Galactrum.

Stroški: Vnesite ceno na kilovatno uro, ki jo plačate elektroenergetskemu podjetju. Te informacije sem lahko našel v mesečnem računu in na njihovi spletni strani.

Plačilo bazena: Vnesite provizijo za sklad in provizijo za programsko opremo rudarja. Obe proviziji rudarja sta bili 0%, provizija za sklad pa 1%, zato v besedilno polje vnesite 1.

Stroški strojne opreme: Vnesite skupne stroške celotne strojne opreme.

Na primeru mojega sistema AMD Vega vam bom pokazal, kako berete podatke. Na zgornji sliki so resnično tri stvari, ki jih iščem.

# 1 Poglejte Zahtevnost 24h in Težavnost 7 dni. Želimo, da bi bili ti približno enaki, kar so. To nam pove, da bodo izračuni, ki si jih bomo ogledali na drugi spodnji sliki, točni v prihodnjih dneh, če cena ni nestanovitna.

# 2 Poglejte Npr. prostornina 24h in Tržna kapitalizacija. Na splošno velja, da večje kot so te, manj nestanovitna bo cena. Želimo, da cena ni nestanovitna, zato bodo naši izračuni točni v prihodnjih dneh. V tem primeru je tržna meja majhna, zato se lahko cena iz dneva v dan zelo spremeni.

# 3 Poglejte Ustvari 1 BTC v in Vlomi celo. Vedno je zanimivo videti, kako dolgo bo trajalo, da bo vaša rudarska ploščad ustvarila 1 BTC. V primeru premora boste dobili okvirno oceno, koliko časa bi trajalo, da bi odplačali rudarsko ploščad z rudarjenjem tega kovanca. To je super uporabiti, preden zgradite rudarsko ploščad, da vidite, kako dolgo bo trajalo, dokler ne boste videli dobička.

Na tej sliki lahko hitro vidimo, koliko kovancev in vrednosti USD bomo izdelali v določenih časovnih okvirih. Oglejte si stolpec Dobiček, saj je to vrednost po plačilu porabe električne energije. Običajno se osredotočim le na dnevno izplačilo v USD. Če se samo osredotočite na to številko, lahko zaženete kalkulator za nekaj različnih kovancev in hitro vidite, kateri kovanec je najbolj donosen za vašo postavitev rudarske naprave. Upoštevajte, da želite tudi dnevno izplačilo pretehtati s tržno kapitalizacijo. Kovanec z nizko tržno kapitalizacijo je lahko nekega dne res donosen, potem pa bi lahko imel polovico izplačila jutri.

To je to. Zdaj bi morali kopati Galactrum! Ne pozabite vnesti svojega javnega ključa na nadzorno ploščo rudarskega bazena, da boste lahko spremljali svoje statistične podatke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me