Egészségügyi portál: Holisztikus megoldást hoz létre a nyílt forráskódú elektronikus egészségügyi nyilvántartásokhoz

Healthport

Az orvosi ipar lassan alkalmazza a modern nyilvántartási technológiát. Egészségügyi kikötő hozza következő generációs blockchain technológia az elektronikus egészségügyi nyilvántartásokhoz (EHR). A Health Port ötlete egyszerű; az EHR technológiát egyszerűvé, biztonságossá és nyílt forráskódúvá teszi.

Körülbelül abban az időben, amikor az internetes buborék javában volt, jó esély van arra, hogy a helyi orvosok még mindig kézzel írtak egészségügyi nyilvántartást. Az internet nagy erővel bír az adatok világában, de az orvosi ipar kimaradt az internetes adatforradalomból.

Healthport

Számos oka van annak, hogy az egészségügyi nyilvántartások kimaradtak a modern adatkezelési modellből, de itt az ideje, hogy az orvostársadalom tengeren átálljon. Ma a betegeket a rosszul felépített EHR-rendszerek kegyelme fenyegeti, amelyeket haszonszerzésre terveztek, nem pedig az ellátás minőségére.

Az Health Port megoldásokat hoz létre

Janet Marchibroda, MBA szerint, aki a washingtoni Bipartisan Policy Center egészségügyi innovációs kezdeményezésének igazgatója.,

“Közel 40 milliárd dollárt költöttünk az EHR-ekre az Egyesült Államokban, ennek ellenére továbbra sincs magas szintű az interoperabilitás és az információmegosztás, és ebből származik az EHR-ek legnagyobb része.”

Ha még nem ismeri ezt a területet, a Marchibroda leírja azt a tényt, hogy alig vagy egyáltalán nincs együttműködés azok között a vállalatok között, amelyek a legnépszerűbb EHR-rendszereket használják napjainkban. A normál világban az olyan általános dokumentumformátumok, mint a .docx vagy .pdf, mindennaposak, az EHR-ek világában alapvetően nincs közös nyelv vagy formátum.

Csábító azt gondolni, hogy egyszerűen hiányzik a koordináció az EHR fejlesztői között, de a helyzet valósága valószínűleg rosszabb. Sok pénzt lehet keresni az EHR-k haszonszerzés céljából történő kiaknázásából és az egészségügyi szolgáltatók saját rendszerekbe zárásából.

Miért a Healthport?

Nyitott elektronikus orvosi nyilvántartásokra van szükségünk

Tegyünk úgy, mintha most költöztél volna el New Yorkból San Antonio-ba. A költözésben részt vevő összes többi munka mellett meg kell őriznie az EHR-t a jelenlegi egészségügyi szolgáltatójától, és meg kell győződnie arról, hogy új orvosai hozzáférhetnek-e az egészségéhez elengedhetetlen információkhoz.

Lehet, hogy meglepetés, de a saját orvosi nyilvántartás megszerzése ijesztő feladat lehet.

Alapján verywellhealth.com, aki Julia Adler-Milstein és Eric Pfeifer (a Michigani Egyetem Információs és Közegészségügyi Iskoláinak) által készített országos felmérést idézi: „Az információ blokkolása a mai napig széles körben elterjedt. A válaszadók arról számoltak be, hogy az árusok, a kórházak és az egészségügyi rendszerek rendszeresen részt vesznek az információk blokkolásában. A termékek korlátozott interoperabilitása ennek a gyakorlatnak az egyik leggyakoribb formája volt az eladók körében. ”

A cikk kitér arra, hogy “Állítólag az ilyen gyakorlatok mögött álló motiváció a bevételek növelésének vágya volt”, és hogy “A sikeres EMR-ek interoperabilitásának másik hivatkozott akadálya a technológiai kérdések és a politikai interakciók összetett keveréke.”

Egészségügyi kikötő működik a betegek számára

Az Egészségügyi Portot a betegre figyelemmel tervezték. Ellentétben az egészségügyi szolgáltatót előtérbe helyező platformokkal, az Health Port platformja megkönnyíti az olyan EMR rendszerek fejlesztését, amelyek a hipotetikus New York-ból San Antonio-ba történő áttérést teszik egyszerűvé a beteg szempontjából.

A blockchain technológia használatával lehetséges, hogy egy platform olyan EHR-ket szállítson, amelyek biztonságban vannak a veszélyeztetettség ellen, de könnyen megoszthatók bárkivel, akit a beteg megenged. A nyilvántartás „tulajdonjoga” áthelyeződik az egészségügyi szolgáltatóról a betegre, ami ideális helyzet a jobb betegellátás megteremtéséhez.

Az Egészségügyi Port platformja nem csak lehetővé teszi a betegek számára, hogy sokkal magasabb szintű hozzáférést kapjanak és kontrollálhassanak EHR-jük felett, hanem független fejlesztők számára is lehetővé teszi innovatív új adatkezelő platformok létrehozását.

Ugyanúgy, ahogy a HTML lehetővé tette a fejlesztők számára a világ minden tájáról az internet építését, az Health Port szerint az EHR-fejlesztés legfényesebb elméi számára egyszerűen ragyogni lehet. Ez teljes ellentéte a jelenlegi helyzetnek, amikor néhány nagy EHR-játékos szinte monopólium státusszal rendelkezik egy létfontosságú iparágban.

Blockchain

A nyitott EHR-k előnyei

Az EHR-k nyitottságának legfontosabb oka a betegellátás. Egy személynek könnyen hozzáférhetnie kell kórtörténetéhez. Amikor egy személy helyet vagy egészségügyi szolgáltatót vált, annak gondozása, hogy egészségügyi dokumentációja magával ragadjon, nem okozhat gondot.

Az EHR adatkezelés szempontjából nem különleges. A többi érzékeny személyes információhoz hasonlóan könnyűnek kell lennie a meghatalmazott ügynökökkel történő megosztásra. Sürgősségi ellátás esetén az EHR-ek ezen aspektusa még fontosabb.

Tegyük fel, hogy Colorado síelési vakációját élvezi, de elsődleges egészségügyi szolgáltatója Los Anglesben van. Ha kórházba kell kerülnie, a coloradói orvosoknak nincs egyszerű módja az orvosi nyilvántartásokhoz való hozzáféréshez, amelyek segítenek meghatározni a kapott ellátás minőségét.

A személyes orvosi nyilvántartáshoz való hozzáférésnek ugyanolyan egyszerűnek kell lennie, mint bármely más fájl elküldésének, különös tekintettel arra, hogy ez mennyire fontos az egészségének és a közérzetének. Az Health Port azon a világon dolgozik, ahol a betegellátás az első helyen áll, és azokat a vállalatokat, amelyek meg akarják akadályozni a személyes adatokhoz való hozzáférést, a piacról terelik.

Az EHR-k értéket teremthetnek

Eddig nagyon nehéz volt a korszerű adatbányászati ​​technikákat alkalmazni az orvosi nyilvántartásokra. Az Amazon egy olyan mesterséges intelligencia platformon dolgozik, amely digitalizálni tudja az írásos orvosi nyilvántartásokat, valószínűleg abban a reményben, hogy ezeket az orvosi iratokat orvosi kutatásra lehet felhasználni.

Az EHR-k nem csak a jobb betegellátás biztosításában járulhatnak hozzá, hanem értékes orvosi kutatásokhoz is felhasználhatók. A digitális adatelemzés segítségével az orvoskutatók a meglévő betegnyilvántartások alapján olyan mintákat találhatnak, amelyek javíthatják a modern orvostudományt.

Az orvosi adatok azoknak a betegeknek is értékesek lehetnek, akik birtokolják azokat. Jelenleg a betegnek nehéz pénzt keresnie azzal, hogy adatait bérbe adja orvosi kutatóknak, de a nyílt forráskódú orvosi nyilvántartások mindezt megváltoztathatják.

Nincs oka annak, hogy bármit meg kellene osztani, amely képes azonosítani egy adott személyt, de más értékes adatokat eladhatnának a készséges betegek tanulmányainak.

Mind az orvosi kutatók, mind a betegek profitálhatnak az Egészségügyi Port által tervezett platformból, és független fejlesztők valóban felhasználhatják a platformot adatbányászatra specifikus „alkalmazások” létrehozására. A blockchain technológia biztosítja, hogy az adatátvitel biztonságos legyen, és hogy az adatáramlás letörölhetetlen nyilvántartást tartalmazzon.

Az egészségügyi kikötő vezet

Az Egészségügyi Port kezdeti platformja lehetővé teszi az emberek számára, hogy az allergia dokumentációját, a gyógyszerlistákat és az eljárási előzményeket könnyen megosztható EMR-en tárolhassák. A platform az elkövetkező években kibővíti funkcionalitását, és lehetővé teszi a független fejlesztők számára, hogy saját alkalmazásuk létrehozására használhassák az orvosi közösség számára.

A platform a Tron blokklánc-hálózatot használja működéséhez. Míg az Health Port rendelkezik egy külön tokennel a platformjukhoz (az úgynevezett EHR), nem kriptovalutaként való felhasználásra vagy kereskedésre tervezték..

Az Egészségkikötő tovább fejleszti platformját, és aktívan halad a maga számára kitűzött célok terén. Ha szeretne többet megtudni az Egészségügyi Portról, nézze meg a webhelyet fehér könyv itt. A cég is keres új tagok ellenőrző csoportjának.

Már van egy MVP-jük, amely működik regisztráció ide hogy kipróbálja.

Az Egészségügyi Port a betegellátás egyik leglényegesebb területéhez közeledik, nagyszerű tervezési filozófiával, amely profit elé helyezi az embereket. Remélhetőleg platformja megragad, és nagy változást hoz az ellátás minőségében.

Hasznos Linkek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me