Novogratzov Crypto Startup Galaxy Digital zaradio je gubitak od 273 milijuna dolara u 2018. godini

Galaxy Digital

Kad je Mike Novogratz, bivši institucionalni investitor, bacio težinu iza nove kripto tvrtke, Galaxy Digital Holdings Ltd., mnogi su mislili da je on ispred krivulje. No, prema nedavno objavljenim financijskim diskursima, tvrtki, koja je opisana kao višestrana kripto trgovačka banka, nije išlo previše vruće.

Galaxy Digital

Galaxy Digitalu nije previše vruće

Unos Galaxy Digital-a na burzu u Torontu (TSXV) prošle godine bio je nedvojbeno mač s dvije oštrice. Iako je uvrštavanje Galaxy Digital-a na otvorena tržišta omogućilo ozbiljnu financijsku potporu javne publike i prikupljanje utjecaja, tvrtka je od tada dobila mandat da pravilno objavi svoje financije. U priopćenje za javnost objavljeno u ponedjeljak, tvrtka sa sjedištem u New Yorku predstavila je svoje financijske rezultate za četvrto tromjesečje, a time i fiskalnu 2018. godinu u cjelini.

Iako je Galaxy uložio značajna ulaganja u Q4, uloživši milijune u BitGo, Bakkt, Galaxy EOS VC, između ostalog, u istom je roku izgubio 97 milijuna dolara, u odnosu na gubitak od 76,7 milijuna dolara zabilježen u Q3. Prema prijavi, velik dio ovog gubitka može se pripisati glavnom investicijskom i trgovačkom poslu, vjerojatno zbog činjenice da su u studenom i prosincu Bitcoin i druge kriptovalute pali na najniže razine, daleko ispod onoga što je većina analitičara sumnjala.

Ukratko, firma, koja se naizgled prvenstveno financira bogatstvom Novogratza, od čega se 20% navodno nalazi u Bitcoinu i Ethereumu, izgubila je 272,7 milijuna USD u cijeloj 2018. Auch. Kao što se napominje u prijavi, veći dio tih gubitaka nastao je kao rezultat prodaje kriptovalute ili gubitaka na papiru, dajući naslutiti da tvrtka još uvijek ima mnoštvo digitalnih sredstava u rezervi. Ovo je možda istina. Podaci su otkrili da je na kraju četvrtog tromjesečja Galaxy predsjedao s 9.724 Bitcoina, 94.525 Ethereumom, 2,4 milijuna EOS-a i 60.227 Monero-a, što iznosi nešto manje od 50 milijuna USD.

Unatoč svemu tome, Galaxy ne radi previše sumorno. Financijsko izvješće otkrilo je da je na kraju četvrtog tromjesečja Galaxy još uvijek posjedovao imovinu od 350 milijuna dolara, od čega je polovica bila dionički udio u istaknutim industrijskim startupovima. I novce na stranu, sam Novogratz, koji je prije radio kao partner u Goldman Sachsu, ostao je prilično razdragan. Prema spomenutom priopćenju za tisak, izjavio je:

„Iako je 2018. za industriju bila izazovna godina, zadovoljan sam načinima na koje se naš tim kretao kroz tešku dinamiku tržišta i vjerujem da smo u dobrom položaju da vremenom strateški prilagodimo svoje poslovanje. Koristili smo svoj kapitalizirani položaj kako bismo identificirali i uložili u brojne jedinstvene mogućnosti, istovremeno nastavljajući graditi platformu institucionalne kvalitete. “

Bivši Wall Streeter dodaje da financije nisu pokazale “značajan porast aktivnosti u svim” poslovima Galaxyja u prvom dijelu 2019. godine, što će navodno dati tvrtki zamah da krene naprijed uzdignute glave.

Novogratz je još uvijek odlučan za bitkoine

Izuzev nejasnih financijskih rezultata njegove tvrtke, čini se da Novogratz još uvijek pretežno gleda na budućnost Bitcoina i druge digitalne imovine. U tvitu objavljenom početkom veljače, investitor je primijetio da, iako ne očekuje da će tržište kriptovaluta krenuti prema sjeveru u neposrednoj budućnosti, institucije će vjerojatno stići u ovaj ekosustav kao rezultat „tona aktivnosti pod napa. “

Shvativši da sam neko vrijeme tvitnuo o kripto. To je mljevenje. Nemojte misliti da idemo na sjever još barem nekoliko mjeseci. Uvijek treba dulje da se institucije presele. Vrlo sigurni da hoće. Tone aktivnosti ispod haube. Ostanite na putu.

– Michael Novogratz (@novogratz) 1. veljače 2019

Što se tiče Bitcoina, investitor je primijetio da je nedvosmisleno siguran da će BTC postati digitalno zlato. Kao što je Blockonomi ranije izvijestio, Novogratz je ocijenio da kao što svaki element na periodnom sustavu odgovara atomskom broju, Bitcoin je jedino održivo skladište vrijednosti u krajoliku kriptovaluta. Jednostavno primjećuje da su ekonomska pravila Bitcoin-a i njegove karakteristike, naime matematički osigurana 21-milionska granica opskrbe kovanica, krivulja izdavanja deflacije i sposobnost dijeljenja i slanja po cijelom svijetu uvjerili da je monetarni fenomen spreman za promjenu svijet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me