Crypto Exchange Gemini: podpora DeFi Rise GUSD Stablecoin

Aplikacija Gemini

Gemini, ki sta jo ustvarila in upravljala brata Winklevoss, je ena najboljših borz kriptovalut v ZDA..

Borza s sedežem v New Yorku se je do danes uveljavila kot uporabniku prijazna in zelo varna fiat-to-crypto na rampi. Predvsem pa je borza segala tudi globlje tam, kjer mnogi njeni centralizirani kolegi še niso: decentralizirani finančni ekosistem Ethereuma (DeFi).

V kriptoekonomiji poteka stalna razprava o tem, ali bodo decentralizirane borze, kot je Uniswap, dolgoročno popolnoma prevladovale nad centraliziranimi borzami, kot so Gemini. Karkoli se bo zgodilo na tej poti, odnos DeFi – CeFi skorajda ne sme biti nič, če so nedavni dogodki okoli Geminijev znak.

GUSD raste v DeFi

Gemini Dollar (GUSD), ustanovljen septembra 2018 in izdan na verigi Ethereum kot žeton ERC-20, je Geminijev domači stabilcoin.

Za GUSD je torej velika prednost, da je Ethereum žeton, to sredstvo, ki ga je mogoče neposredno uporabiti v DeFi, kar je ravno tisto, kar smo vse pogosteje videli v tem sektorju.

Na primer, ta dinamika je bila na ogled v tem tednu, ko je soustanovitelj Gemini Cameron Winklevoss poudaril, kako GUSD / ETH trgovalni par na decentralizirani borzi Uniswap je dosegel prvih 1 milijon dolarjev likvidnosti. (Opomba: Uniswap se opira na 50/50 tehtane likvidnostne sklade, ki jim lahko ponudniki likvidnosti zagotavljajo likvidnost, da zaslužijo provizije za trgovanje).

The @UniswapProtocol bazen za $ GUSD / $ ETH trgovalni par ima zdaj 1 milion dolarjev likvidnosti in narašča! #DeFi je prihodnost.https://t.co/8ylk9SRm0V

– Cameron Winklevoss (@cameron) 18. november 2020

Seveda gre tu še vedno za relativno majhno količino likvidnosti. A ni slabo za GUSD, ki trenutno predstavlja okoli 0,05% ali 12,8 milijona dolarjev širše tržne kapitalizacije 23,8 milijarde dolarjev širše stabilnostne ekonomije.

Poleg številk pa porast GUSD v DeFi pomeni, da se Gemini še posebej postavlja kot izhodišče.

“Res je čudovito videti, da centralizirane platforme za trgovanje in skrbništvo, kot je Gemini, začenjajo sprejemati decentralizirano finančno gibanje,” je ustvarjalec Uniswap Hayden Adams rekel kot odgovor na Winklevossov krik.

Skromni predlogi DeFi

Tudi GUSD ne pritegne pozornosti, ko gre za Uniswap.

V zadnjih mesecih imata brata Winklevoss prednost pri vključevanju Geminijevega stabilkoina kot podprtega sredstva in vrste zavarovanja v cvetočih protokolih zadolževanja in posojanja družbe DeFi. Ti projekti so se letos hitro povečali, ker uporabnikom olajšajo delovanje kriptografskih podatkov, npr. zaslužite z donosom s posojanjem Dai ali z nakupom več ETH z zadolževanjem pri ETH zavarovanju.

Vključitev v te protokole je v DeFiju povzročila situacijo »kdo je kdo«, v kateri premoženje sčasoma pridobi znatno več pozornosti in sprejetja, če ga sprejmejo v najvišje protokole, ki zajemajo nova sredstva na glasove skupnosti..

Zato smo nedavno videli, kako vodstvo Gemini osebno pošilja predloge za vključitev GUSD v sisteme upravljanja veljavnih posojilnih protokolov DeFi, vključno z Ustvarjalec, Spojina in Aave. Glavni korak je bil, da bi GUSD lahko pomagal diverzificirati profile tveganj teh projektov, tako da bi njihovim že sprejetim sredstvom dodal drugo neodvisno možnost.

DeFi je ena najbolj razburljivih meja v kripto. Glejte predlog za dodajanje podpore za dolarje Gemini (GUSD) @AaveAave https://t.co/pDkr7GiCjK

– Tyler Winklevoss (@tyler) 31. avgusta 2020

Poleg tega je v začetku tega leta Gemini predlagal, naj decentralizirana stabilnostna krivulja ustvari bazen GUSD, ki ga ima projekt od konca.

Kar zadeva usodo GUSD z zgoraj omenjenimi posojilnimi protokoli, se stvari zdijo obetavne. Prejšnji mesec je skupnost Aave sporočila svoje splošna podpora za vključitev GUSD v anketi o občutkih skupnosti, medtem ko je skupnost Maker trenutno glasuje dokončno dodati GUSD k svojemu podpisu sistema večstranskih dai (MCD).

V celoti gledano bo naraščajoči objem GUSD v DeFiju utrdil položaj Geminija kot centralizirane izmenjave za prve premike, ko gre za eksperimentiranje z decentraliziranimi storitvami za njihovo izboljšanje. Ko se Gemini tu še naprej prebijajo, poiščite druge centralizirane borze, da začnete raziskovati, kako lahko sami prodrejo v DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me