Facebook se s prevzemom verižnega prostora naglo poglobi v verigo blokov

Facebook Blockchain

Ljubljeni Facebook iz Silicijeve doline je končno začel nanašati blockchain plašč, čeprav je širši kriptosistem konec leta 2018 padel v globoko, na videz neusmiljeno zamrznitev. V ponedeljek je bilo razkrito, da je elektrarna na družbenih omrežjih, ki ni znana po svoji preglednosti, prevzela zagon blockchaina. To novico so razkrili novinarji pri Cheddarju, kripto prijaznem podjetju, ki je pred kratkim sodelovalo z Brave Browser.

Facebook Blockchain

Facebook, Meet Chainspace

Po izključno, Facebook je domnevno tiho pridobil talent Verižni prostor, prihajajoči blockchain zagon, osredotočen na ustvarjanje pametnih pogodb, ki so bile večinoma osredotočene na olajšanje plačil. Na uradni dokument ekipe, ki jo vodi Brit, se je Chainspace dolgo osredotočal na ustvarjanje platforme, usmerjene v knjigo, za “visoko celovitost in preglednost obdelave transakcij”, ki je namigoval na njihove ambicije po ustvarjanju decentralizirane platforme, ki spominja na Visa.

Podrobnosti dogovora so bile redke, saj so viri želeli ohraniti anonimnost, a poznavalci trdijo, da štirje od petih raziskovalcev z londonskega University College, ki so avtorji Chainspaceovega časopisa, zdaj sodelujejo s Facebookom. To potezo so na videz potrdili profili raziskovalcev v LinkedInu, od katerih dva navajata, da sta zdaj na Facebookovem sedežu v ​​Londonu kot inženirji veriženja blokov. Verjetno je Chainspaceov C-suite najel tudi Facebook.

S to potezo je Chainspace dejansko zaustavil poslovanje, saj ljudje, ki poznajo delovanje Facebooka, trdijo, da je na začetku ostalo le malo do nič uslužbencev..

In zanimivo je, da je zamisel Marka Zuckerberga v zgodovini o notranjih projektih bila tiho, tiskovni predstavnik Facebooka pa je potrdil, da je bila izbrana nova ekipa, osredotočena na blockchain. Predstavnik podjetja je Cheddarju povedal:

»Tako kot številna druga podjetja tudi Facebook raziskuje načine, kako izkoristiti moč tehnologije veriženja blokov. Ta nova majhna ekipa raziskuje veliko različnih aplikacij. Nimamo več kaj deliti. “

Čeprav je bil omenjeni komentar v najboljšem primeru nejasen, nekateri verjamejo, da je tako imenovano “pridobivanje” malo znane ekipe Chainspace poteza, ki jo Facebook uporablja za korak bližje k govorilnemu stabilkoinu, ki bi bil integriran s WhatsAppom. Glede na vire, ki se pogovarjajo z Bloombergom, Facebook namerava dovoliti, da se kriptovaluta prenese neposredno prek WhatsAppa kot način za globalno transakcijo z vrednostjo, da se izrini pogosto dragi trg nakazil..

Booming Blockchain Team

Facebookovo nadaljnje prodiranje v nastajajoči svet verige blokov prihaja po tem, ko je druga ekskluzivna različica Cheddarja, ki je izšla sredi decembra, razkrila, da je skupina blockchain podjetja okrepila svojo obrambo za zaprtimi vrati. Pravzaprav je bilo pojasnjeno, da ima ekipa zdaj več kot 40 zaposlenih, med katerimi so razvijalci, osredotočeni na verigo blokov, in vrsta nekdanjih članov vrhunske ekipe PayPal.

Tudi dve neimenovani glavi fasete Instagrama iz konglomerata Facebook sta preskočili ladjo in potovali le nekaj vrat navzdol do blokade verige matične družbe. Torej lahko trdimo, da kljub turobnemu upadu cene Bitcoin glavni nosilec Silicijeve doline ni pripravljen dati blockchain in kriptovalute na stranski tir..

Najpomembnejše podjetje v zgodovini Crypto?

Medtem ko so nekateri s svojimi prizadevanji, povezanimi s kripto, odkrito posmehovali nameram Facebooka, nekateri pa navajajo vsevidno oko (pomislite na Saurona iz Lord of the Rings), do katerega Zuckerberg in njegova posadka dostopajo, drugi pa so optimistični.

Anthony “Pomp” Pompliano, anti-establišment, najbolj znan po svojih nenehnih vzklicih “dolg Bitcoin, skrajšajte bankirje”, se je pred kratkim oglasil v publikaciji, ki jo vodi, da bi na hrbet ploskal Facebook-ovo ekipo blockchain. V obroku Izven verige, Pomp je pripomnil, da ne glede na to, ali Facebook ustvarja lastno valuto, decentraliziran komunikacijski medij ali ponudbo podobnega kalibra, bo sam izdelek požel svetovno moč, hkrati pa bo “spremenil način življenja milijard ljudi”.

Pompliano, ki je trenutno vodja podružnice za digitalno premoženje v Morgan Creeku, je celo zatrdil, da potrošniki “nikoli ne smejo podcenjevati Marka Zuckerberga” in dodal, da je ekipa v podjetju, katerega del je bil nekoč, “zloglasna” po svoji sposobnosti -ročno katapultne ponudbe na Luno in nazaj. In na koncu, četudi se tehnološki velikan ne odloči, da bo nadaljeval s stabilnimi valutami, je strokovnjak poudaril, da je Facebook najpomembnejše podjetje v kratki, a vplivni zgodovini kripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me