A Facebook elsőként vonul be a blokkláncba a lánctér megszerzésével

Facebook Blockchain

A Szilícium-völgy drágája, a Facebook végül elkezdett adni egy blokkláncot, még akkor is, amikor a szélesebb kripto-ökoszisztéma mély, látszólag könyörtelen fagyba esett 2018 végén. Hétfőn kiderült, hogy a közösségi média erőműve, amely ironikusan nem ismert átláthatóságáról, megszerezte a blokklánc indítását. Ezt a hírt a Cheddar, egy kriptográfiai üzleti hírcsatorna újságírói árulták el, amely nemrégiben a Brave Browserrel állt együtt..

Facebook Blockchain

Facebook, Meet Chainspace

Per kizárólagos, A Facebook állítólag csendesen megszerezte a mögöttes tehetséget Lánctér, egy feltörekvő blokklánc indítás az intelligens szerződések létrehozására összpontosult, amelyek többsége a fizetések megkönnyítésére összpontosult. A britek által vezetett csapat hivatalos dokumentuma alapján a Chainspace sokáig a főkönyvi központú platform létrehozására összpontosított a „nagy integritású és átlátható tranzakciók feldolgozására”, utalva a Visa-ra emlékeztető decentralizált platform létrehozására irányuló törekvéseikre.

Az ügylet részletei szűkösek voltak, mivel a források meg akarták őrizni névtelenségüket, de a bennfentesek azt állítják, hogy a University of London öt kutatója közül négy, akik a Chainspace whitepaperjét írták, most kéz a kézben dolgoznak a Facebook-tal. Ezt a lépést látszólag megerősítették a kutatók LinkedIn profiljai, amelyek közül kettő azt állítja, hogy most már blokkláncmérnökként tartanak lenyomatot a Facebook londoni központjában. Feltehetően Chainspace C-suite-jét a Facebook is bérelte.

Ezzel a lépéssel a Chainspace hatékonyan bezárta a műveleteket, mivel a Facebook működését ismerő emberek azt állítják, hogy a felindításnak alig-nulla személyzet maradt.

És érdekes módon, míg Mark Zuckerberg ötletgazdája történelmileg hallgatott a belső projektekről, a Facebook szóvivője megerősítette, hogy új blokklánc-központú csapatot vettek fel. A cég képviselője elmondta Cheddarnak:

„Sok más céghez hasonlóan a Facebook is vizsgálja a blokklánc-technológia erejének kiaknázásának lehetőségeit. Ez az új kis csapat sokféle alkalmazást vizsgál. Nincs mit tovább megosztanunk. ”

Bár a fent említett megjegyzés a legjobb esetben is ködös volt, egyesek úgy vélik, hogy a Chainspace kevéssé ismert csapatának úgynevezett „felvétele” egy olyan lépés, amelyet a Facebook arra használ, hogy egy lépéssel közelebb lépjen egy pletykás stablecoin felé, amelyet integrálnának a WhatsApp-ba. A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a Facebook meg akarja engedni, hogy a kriptopénz közvetlenül a WhatsApp-on keresztül kerüljön átutalásra, hogy globálisan értéket lehessen bonyolítani, hogy kiszorítsák a gyakran drága pénzátutalási piacot..

Booming Blockchain Team

A Facebook további előrelépése a blokklánc kezdő világában azután következik, hogy egy újabb cheddari exkluzivitás, ez december közepén jelent meg, kiderült, hogy a vállalat blokklánc-csoportja zárt ajtók mögött erősíti védekezését. Valójában elmagyarázták, hogy a csapat immár több mint 40 alkalmazottat foglalkoztat, köztük a blockchain-központú fejlesztőket és a PayPal felső rézének korábbi tagjait..

Még a Facebook-konglomerátum Instagram-arculatának két meg nem nevezett feje is ugrott, és csak néhány ajtót tett meg az anyavállalata blokklánc-sávjáig. Tehát azt állíthatjuk, hogy a Bitcoin árának súlyos visszaesése ellenére a Szilícium-völgy támasza nem áll készen a blokklánc és a kriptovaluták visszatöltésére.

A Crypto történetének legfontosabb vállalata?

Míg egyesek nyíltan szardonikusan fogadták a Facebook szándékait a kriptográfiával kapcsolatos erőfeszítéseikkel, egyesek arra a mindent látó szemre hivatkoztak (gondolja Sauron a Gyűrűk Urából), hogy Zuckerberg és legénysége belép, mások optimisták..

Anthony „Pomp” Pompliano, a „hosszú Bitcoin, röviden a bankárok” szüntelen kiáltásairól legismertebb, letelepedésellenes személyiség nemrégiben egy kiadványhoz vezetett, amelynek feje fölött tapsolt a Facebook blockchain csapatának hátulján. Részletben Ki a láncról, Pomp megjegyezte, hogy függetlenül attól, hogy a Facebook létrehozza-e saját pénznemét, decentralizált kommunikációs eszközét vagy hasonló kaliberű ajánlatot, maga a termék globális tapadást fog elérni, miközben “megváltoztatja az emberek milliárdjainak életmódját”.

Pompliano, aki jelenleg a Morgan Creek digitális eszközeinek élén áll, még azt is felvetette, hogy a fogyasztóknak „soha nem szabad lebecsülniük Mark Zuckerberget”, hozzátéve, hogy a cég csapata, amelynek egykoron része volt, „hírhedt” egyedülálló képessége miatt – kézzel katapultáldozatokat a Holdnak és vissza. És végül, még akkor is, ha a technológiai óriás nem úgy dönt, hogy továbbáll egy stabilpénzzel, az ipar szakembere fenntartotta, hogy a Facebook a kriptográfia rövid, de mégis hatásos történelmének legfontosabb vállalata.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me