Crypto Kaiju objavljuje igračke CryptoKitties povezane s Ethereum tokenima

CryptoKaiju

Blockchain art startup Crypto Kaiju na tržište donosi treći krug igračaka s kriptovalutom, a nove figurice nadahnute su popularnom kolekcionarskom igrom Ethereum CryptoKitties.

Tvrtkina kolekcionarska igračka CryptoKaiju prvi put je lansirana krajem 2018. godine puštanjem njihovih bitcoin-nadahnutih Geneza Igračka “čudovište”. Tvrtka je nakon objavljivanja nekoliko mjeseci kasnije objavila BTC i ETH verzije svoje igračke Jaiantokoin.

CryptoKaiju

Sada je CryptoKaiju stvorio nove i veće CryptoKitties figurice pod milošću Nifty Licence od Dapper Lapsa, kreatora CryptoKitties i drugih Ethereum dapps-a poput Cheeze Wizards.

Najnovije limitirane vinil igračke bit će veličine 7,5 inča i dostupne u plavoj i ružičastoj boji. Poput svojih prethodnika, novi CryptoKaiju oslanjat će se na oznake komunikacije u blizini (NFC) i nezamjenjive tokene (NFT) kako bi povezao svaku igračku s povezanim CryptoKitty na Ethereum blockchainu.

Svaki od povezanih NFT-ova sadrži jedinstvene metapodatke o vlasnikovom digitalnom kolekcionarstvu, poput vremena kada je rođen i njegovih osobina ličnosti u igri. Pretprodaja fizičkih figurica započela je 2. kolovoza, a jedinice su otpremljene u rujnu.

Nova igračka CryptoKitties Kaiju uz kolekcionarstvo Genesis i Jaiantokoin. Slika putem Crypto Kaiju

Kao što je osnivač CryptoKaiju Oliver Carding rekao na vijestima, spoj između stvarnog kolekcionarstva i digitalnog kolekcionarstva kojim se trguje ističe zanimljive inovacije koje su trenutno omogućene u kriptoekonomiji:

„Trudimo se da svaka nova serija Kaiju bude svježa, dodajući svaki put nešto drugačije kako bismo dodali vrijednost našoj nevjerojatnoj zajednici i od pokretanja želimo surađivati ​​s nekim nevjerojatnim tvrtkama u tom prostoru. Kad smo se u travnju obratili tvrtki Dapper Labs s idejom, mislili su da je to cool i progovorili su nas kako to može funkcionirati s njihovom NFT licencom. Izuzetno sam zadovoljan rezultatima, ovaj najnoviji Kaiju je naš najbolji do sada, a cijeli je proces uistinu dokaz nevjerojatne kreativnosti i suradnje koja se trenutno događa u ovom prostoru. “

Crypto Collectibles Pick Up Steam

Nije iznenađenje da se u stvarnosti stvara igračka povezana s franšizom CryptoKitties, jer je dapp među najprepoznatljivijima u ekosustavu Ethereum otkad je eksplodirao na viđeno još 2017. godine.

Još jedna prepoznatljiva bora koja se razvija u tom ekosustavu? Glumac i kulturna ikona William Shatner udružuje se s londonskom tvrtkom za tokenizaciju imovine Mattereum kako bi tokenizirao fizičke kolekcionarstvo.

Najavljeno u svibnju, partnerstvo je vidjelo kako je Shatner napravio “Digital Twin” od autografa “Capt. James Kirk u ležernoj odjeći “akcijska figura koja koristi Mattereumov sustav Asset Passport zasnovan na Ethereumu.

Kriptonijanci! Moji prijatelji @VitalikButerin & @ElonMusk pokušavali odlučiti na čemu će graditi @Ethereum. Čekao sam & čekajući &# 128580; Napokon sam odlučila i sama nešto poduzeti. Pridruži mi se! &# 128536; Račun   &# 128073;&# 127995;https://t.co/S8A6lAjapU # MCC2019 #blockchainweeknyc #atomicswapnyc @mattereum pic.twitter.com/NEd8MSVwHC

– William Shatner (@WilliamShatner) 10. svibnja 2019

Kao što je tada objasnio bivši koordinator lansiranja Ethereuma i glavni izvršni direktor Mattereuma Vinay Gupta:

“Mattereum na nov način tka digitalno i fizičko. Danas potvrđujemo da je imovina izvorna. Uskoro ćemo predstaviti naše blockchain sustave za jednostavnu, elegantnu trgovinu, prijenos, praćenje i praćenje, čak i fizičku pretragu. Dolazi iz novog načina razmišljanja o tome kako računala mogu fizičku materiju nadograditi u nešto konceptualnije i reaktivnije. “

Slučajevi upotrebe obilni su, samo razmislite o igranju igara

U kontekstu igara i tokenizacije, zamijenite „objekte iz stvarnog svijeta“ „objektima u igri“, a izgledi za inovacije ostaju isti.

Razmotrite, na primjer, EPIC-ovu eksplozivno popularnu seriju igara Fortnite. Ogroman aspekt Fortnitea je nevjerojatna lepeza prilagodljive opreme koju igrači mogu kupiti u njegovom virtualnom svijetu.

No, ovi digitalni ostaci ostat će zaglavljeni u Fortniteu ako EPIC stvori nastavak igre. Odnosno, osim ako se tvrtka ne okrene blockchain tehnologiji kako bi igračima omogućila da dokažu svoju opremu u igri na buduće rate.

Mislim da postoji 20% šanse da je Epic već izgradio ili gradi način zasnovan na blockchainu za prijenos svega što ste kupili u Fortniteu na bilo što u što će ga proširiti u budućnosti

– Zack Shapiro (@ZackShapiro) 25. srpnja 2019

Naravno, EPIC nije najavio takve planove. Ali definitivno je moguće zamisliti kako bi to mogli učiniti ako tako odluče.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me