Cardstack: Okvir i protokol koji čine blockchains upotrebljivim i skalabilnim

Kartografski stog

Cilj Kartografski stog je učiniti decentralizirani web dostupnijim prosječnoj osobi na internetu. To uključuje pametne ugovore, blockchaine i dApps. Cardstack sebe vidi kao središte koje omogućava prosječnoj osobi bez puno ili bilo kakvog tehničkog znanja iskustvo decentralizacije. S Cardstackom su sve aplikacije i dApps na jednom, prikladnom mjestu s jednim tokenom, što olakšava uvid u mogućnosti povezane s decentralizacijom.

Kartografski stog

Tim iz Cardstacka prepoznaje da je izazov pristupiti i upravljati tradicionalnim centraliziranim aplikacijama ili čak dApps-om jer je industrija toliko usitnjena. Zbog fragmentacije, korisnici moraju koristiti više pretplata ili tokena ako žele koristiti više od jedne ili dvije aplikacije ili dApps. To je posebno izazovno u slučaju dAppsa jer upravljanje kripto portfeljem ima svoje tehničke složenosti.

Cardstack želi prevladati ove izazove stavljanjem svih aplikacija i dApps-a koje ljudi koriste u jednu platformu jednostavnu za upotrebu. To omogućuje miješanje i usklađivanje omiljenih značajki različitih aplikacija. Također olakšava upotrebu jednog tokena za istraživanje softvera ili dApps-a, uključujući upotrebu probnih verzija.

Cardstack tehnologija

Tim Cardstack ukazuje da je njegova tehnologija veliki korak naprijed za blockchain u svakoj točki hrpe softvera zahvaljujući isporuci alata koji svima daju pristup decentraliziranom internetu.

Tehnologija

App Framework je cjelovit SDK koji pomaže u izgradnji kohezivnih i moćnih blockchain aplikacija. Cardstack Hub nalazi se u srži App Framework-a. Ovaj Cardstack Hub organizira prijenos podataka i vrijednosti preko oblaka i više blokova.

Protokol agregacije ili Tally protokol omogućuje dApps-ima powered by Cardstack da ih dodirnu. Ovaj protokol daje tim dApps-ima mogućnost izvođenja niza složenih proračuna za organiziranje goleme korisničke mreže. Ovi proračuni mogu omogućiti funkcije poput nagrađivanja dobrog rada, brojanja glasova ili skupnih plaćanja.

Token ekosustava je Cardstack Token (CARD) koji programerima omogućuje unovčavanje aplikacija temeljenih na Cardstacku koje kreiraju. To se postiže pametnim ugovorima koji se izvode na CARD tokenu. Token ERC-20 temelji se na Ethereumu. Stvoren je posebno za pošteno nagrađivanje zajednica koje pokreće Cardstack.

Softverski stog u osnovi ima Ethereum blockchain, a iznad njega ekosustavni token CARD. Iznad toga pronalazite protokol agregacije ili Tally, s App Frameworkom ili Cardstack Hubom na vrhu. Na samom vrhu stoga nalaze se Blockchain aplikacije sljedeće generacije.

Slojevi

Kako djeluje Cardstack?

Cardstack se približava decentralizaciji putem sposobnosti samoupravnih korisnika da djeluju kao središte. To znači da svaki korisnik kontrolira svoj paket softvera koji zadržava tijek interakcija između usluga i aplikacija na mrežama s različitim topologijama. Cardstack Hub može se povezati s vladama hijerarhijske prirode, centraliziranim poduzećima, potpuno decentraliziranim kriptovalutama, decentraliziranim obrazovanjem s rampama, federalnim medijima, socijalnim faktorima više oblaka i decentraliziranim znanjem sa svim rampama.

Središte

U samom Cardstack Hub-u postoje razne funkcije, poput spremanja, analiziranja, postavljanja upita, konfiguriranja, postavljanja, objavljivanja, obavještavanja, pregledavanja, čavrljanja, tijekova rada, automatizacije, pretraživanja i verzija.

Platforma također ima tehničku dokumentaciju, papir za viziju, nagradni papir i papir na tokene i ugovore kako bi pružila više detalja o funkcionalnosti.

Kako Cardstack pomaže krajnjim korisnicima?

Za krajnje korisnike Cardstack nudi mogućnost jednostavnog miješanja i podudaranja različitih aplikacija u oblaku i dApps bez komplikacija. Cardstack Hub također krajnjim korisnicima omogućuje stvaranje nevjerojatnih kombinacija aplikacija i tijekova rada. Krajnji korisnici mogu koristiti jedan token, CARD, koji zatim stvara pojedinačne ugovore o zadržavanju sa svakom uslugom koja vam je potrebna. Nije potrebno stručno znanje o kriptovalutama, tako da možete vrlo brzo započeti korištenje fiat valute. Cardstack vam također omogućuje da u svakom trenutku kontrolirate svoje podatke, zadržavajući svoje podatke suvereno ili odlučite ih poslati kamo god želite zahvaljujući korisničkom iskustvu zasnovanom na kartici.

Kako Cardstack pomaže programerima?

Programeri mogu koristiti sveobuhvatni SDK tvrtke Cardstack za izgradnju vlastitih moćnih i proširivih aplikacija. Imaju pristup knjižnici ispunjenoj moćnom funkcijom za vraćanje. Zbirka izvan lanca Cardstack također može poboljšati iskustvo rada s aplikacijama. Programeri se ne moraju brinuti o poštenoj plaći zahvaljujući Cardstack algoritmu za plaćanje i upravljanje koji upravlja zajednicom. Sve je sto posto otvoreno, a programerima se čak nadoknađuju materijalni troškovi.

Kako Cardstack pomaže analitičkim rudarima?

Analitični rudari mogu iskoristiti Cardstack kako bi stvorili raspodjelu bogatstva na pošten način putem svoje sposobnosti da pokreću algoritme kojima upravlja zajednica. Ti rudari moraju zaštititi sustav od prijetnji poput neželjene pošte, nenamjernih glumaca i izvanrednih rezultata. Rudari zarađuju Cardstack tokene kao naknade koje potom mogu cirkulirati natrag u ekosustav ili ih zadržati. Konačno, nadoknađuju se putem sheme razvrstavanja koja sprečava bilo koju stranu da kontrolira funkciju nagrađivanja.

Cardstack minimalno održivi proizvod

Prema platformi Cardstack, faza minimalnog održivog proizvoda u projektu je već završena u smislu korisničkog iskustva, orkestracije, integracije i pametnih ugovora. Konsenzus MVP još uvijek je u tijeku, ali je gotovo dovršen.

Putokaz za Cardstack

Što se tiče korisničkog iskustva, Cardstack radi na Card Space: Značajke upravljanja doprinosom zajednice, što je faza 3. Projekt je u fazi 3 za orkestraciju, Cardstack Hub: Index & Upit, nakon kojeg će uslijediti faza 4, a to je Cardstack Hub: Besplatno korištenje peer-to-peer implementacije. Integracije su također u fazi 3, Blockchain dodaci: Više EVM pametnih ugovora, Oracles. Pametni ugovori su slično u fazi 3, KARTICA sa softverom & Kupon za usluge: Univerzalni mehanizam „plina“ za uslužne programe koji se temelje na blokovima i oblacima.

Zaključak

Cardstack ima za cilj pomoći programerima, krajnjim korisnicima i analitičkim rudarima pružajući decentralizirano središte u kojem je moguće pristupiti nizu dApps-a i aplikacija. To pruža praktičnost pronalaženjem svega na jednom mjestu i pristupom svemu s jednim tokenom, CARD.

korisni linkovi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me